Ένα λαχταριστό ρυζόγαλο, που μπορείτε να απολαύσετε και την περίοδο της νηστείας, αφού περιέχει γάλα καρύδας αντί για αγελαδινό.
Υλικά
- ½ νεροπότηρο ρύζι γλασέ
- 400γρ. γάλα καρύδας
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
- 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
- λίγη κανέλα τριμμένη για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεπλένετε το ρύζι σε άφθονο νερό. Το αφήνετε να μουλιάσει για 30 λεπτά μέσα σε χλιαρό νερό. Το σουρώνετε και το βράζετε μαζί με ενάμιση νεροπότηρο νερό σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.Βήμα 2
Όταν μαλακώσει το ρύζι και πιει όλο σχεδόν το νερό του ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, το τζίντζερ και το γάλα καρύδας. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ακόμα για 10 λεπτά.Βήμα 3
Μοιράζετε το μίγμα σε μπολάκια και το αφήνετε να κρυώσει εκτός ψυγείου. Πασπαλίζετε με κανέλα πριν σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb