Σας αρέσουν τα μουστοκούλουρα; Τότε θα λατρέψετε αυτά τα αφράτα κουλουράκια με πετιμέζι. Γίνονται με ελαιόλαδο, άρα συνοδεύουν χωρίς ενοχές τον καφέ και την περίοδο της Σαρακοστής.
Υλικά
- 200ml ελαιόλαδο
- 90ml κονιάκ
- 200γρ. ζάχαρη
- 200γρ. πετιμέζι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουτ. γλυκού αμμωνία
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 610γρ. αλεύρι μαλακό
Tips
- Ανάλογα με το μέγεθος που θα πλάσετε τα κουλούρια θα πρέπει να προσαρμόσετε και τον χρόνο ψησίματος ώστε να γίνουν αφράτα. Αν ψηθούν περισσότερο θα είναι εξίσου νόστιμα άλλα πιο τραγανά.