Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει λαχταριστά νιόκι με μπέικον, κρέμα γάλακτος και λίγο αρακά. Ένα νόστιμο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο με ιταλικό αέρα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους λάτρεις της πατάτας.
Υλικά
- 77 γρ. πανσέτα, σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
- 200 ml ζωμό κότας
- 100 γρ. κατεψυγμένο αρακά, αφού τον
- 100 ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- 400 γρ. νιόκι
- 1 χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τους κύβους
πανσέταςανακατεύοντας ξανά και ξανά μέχρι να ροδίσουν και να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του λίπουςτους.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1’, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ½. Προσθέτουμε τον αρακά, την κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
Ρίχνουμε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3'-4'.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τον βασιλικό. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε
με επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.
Φωτογραφία: Charlie Richards