Charlie Richards Photography – Olive Magazine
clock icon
20'

Νιόκι με κρέμα, μπέικον και αρακά

Υλικά

  • 77 γρ. πανσέτα, σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 200 ml ζωμό κότας
  • 100 γρ. κατεψυγμένο αρακά, αφού τον
  • 100 ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 400 γρ. νιόκι
  • 1 χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένο

Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει λαχταριστά νιόκι με μπέικον, κρέμα γάλακτος και λίγο αρακά. Ένα νόστιμο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο με ιταλικό αέρα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους λάτρεις της πατάτας.

Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τους κύβους
πανσέταςανακατεύοντας ξανά και ξανά μέχρι να ροδίσουν και να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του λίπουςτους.

Ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1’, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ½. Προσθέτουμε τον αρακά, την κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
Ρίχνουμε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3'-4'.

Στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τον βασιλικό. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε
με επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Φωτογραφία: Charlie Richards

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τους κύβους
πανσέταςανακατεύοντας ξανά και ξανά μέχρι να ροδίσουν και να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του λίπουςτους.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1’, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ½. Προσθέτουμε τον αρακά, την κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
Ρίχνουμε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3'-4'.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τον βασιλικό. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε
με επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Φωτογραφία: Charlie Richards