Ετοιμάζουμε υπέροχους, αρωματικούς μυζηθροκεφτέδες και τους συνοδεύουμε με σαλάτα γλιστρίδας και κερασιών.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 700 γρ. μυζήθρα
- 100 γρ. φέτα
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι ξερό
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 50 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 2 ματσάκια γλιστρίδα
- 12 κεράσια, χωρίς κουκούτσι
- 1 μικρό αγγούρι, σε λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
Για τους μυζηθροκεφτέδες
Για τη γλιστρίδα και τα κεράσια
Διαδικασία
Βήμα 1
Μυζηθροκεφτέδες: Σουρώνουμε τα υγρά απ’ όλα τα τυριά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το αυγό, το θρούμπι, το μοσχοκάρυδο, το φρέσκο κρεμμύδι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30΄. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο για 2΄-3΄, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε σε πιάτο με τρυπητή κουτάλα.
Βήμα 2
Γλιστρίδα και κεράσια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη γλιστρίδα, τα κεράσια, το αγγούρι, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με τους κεφτέδες.