Η φρέσκια μαλακή μυζήθρα δίνει μια ασύγκριτη νοστιμιά σε αυτούς τους κεφτέδες που μεταξύ άλλων είναι ό,τι πρέπει και για ουζομεζές.
Υλικά
- 300γρ. µυζήθρα φρέσκια
- 1 φλιτζάνι µάραθο ψιλοκοµµένο
- 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
- 5 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα (µαζί µε λίγο από το πράσινο µέρος)
- 2/3 φλιτζανιού νερό (περίπου)
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριµµένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεµµυδάκια να µαλακώσουν. Τρίβετε με τα χέρια σας τη μυζήθρα και τη ρίχνετε σε µια λεκανίτσα µαζί µε το µάραθο, το αλεύρι, το αλάτι και µπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε και σταδιακά προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί µέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.Βήμα 2
Ζεσταίνετε κάµποσο λάδι στο τηγάνι και µε ένα κουτάλι παίρνετε µίγµα από το µπολ και ρίχνετε κουταλιές στο καυτό λάδι. Μην τις ρίχνετε πολλές µαζί γιατί αφενός θα ρίξουν απότοµα τη θερµοκρασία του λαδιού, αφετέρου θα κολλήσουν µεταξύ τους.Βήμα 3
Βγάζετε τους κεφτέδες µε τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι. Συνεχίζετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσει το µίγµα και σερβίρετε τους µυζηθροκεφτέδες ζεστούς.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή