Είναι από τα ορεκτικά που σερβίρουν στα παραθαλάσσια εστιατόρια του Περού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Προέρχεται από την πόλη Καγιάο και είναι μύδια γεμιστά με κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες -όλα κομμένα μπρινουάζ – και καλαμπόκι που πρώτα ανακατεύονται με χυμό από λάιμ ενώ ενίοτε χρησιμοποιείται αρακάς.
Καθαρίζετε με ένα ειδικό βουρτσάκι και πλένετε τα μύδια.
Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε. Μόλις ανοίξουν τα βγάζετε από τη φωτιά για να μην παραμαγειρευτούν. Τα σουρώνετε, πετάτε όσα δεν άνοιξαν και αφήνετε τα υπόλοιπα στην άκρη να κρυώσουν. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε 1 κουτ. σούπας από το μίγμα σε κάθε μύδι και σερβίρετε
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε με ένα ειδικό βουρτσάκι και πλένετε τα μύδια.
Βήμα 2
Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε. Μόλις ανοίξουν τα βγάζετε από τη φωτιά για να μην παραμαγειρευτούν. Τα σουρώνετε, πετάτε όσα δεν άνοιξαν και αφήνετε τα υπόλοιπα στην άκρη να κρυώσουν. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε 1 κουτ. σούπας από το μίγμα σε κάθε μύδι και σερβίρετε