Τα πιο εύκολα αλμυρά muffins σε μια απίθανη συνταγή για να αξιοποιήσετε νόστιμα τα βρασμένα αβγά που περισσεύουν από το πασχαλινό τραπέζι. Φουσκώνουν τέλεια με φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και λαδώνετε ελαφρώς μία φόρμα με 6 υποδοχές για muffin.
Σε ένα μπολ βάζετε το αβγό, το γάλα, το ½ φλιτζάνι βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια προσθέτετε στη γέμιση το μπέικον, το τυρί και τον μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Βάζετε από 2 κουτ. σούπας μίγματος σε κάθε υποδοχή της φόρμας. Προσεκτικά τοποθετείτε από 1 βραστό αβγό στο κέντρο κάθε υποδοχής και απογεμίζετε με το μίγμα που ετοιμάσατε, να καλυφθούν τα αβγά.
Ψήνετε τα muffins στο φούρνο για 20-25 λεπτά, να ροδίσουν. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και λαδώνετε ελαφρώς μία φόρμα με 6 υποδοχές για muffin.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζετε το αβγό, το γάλα, το ½ φλιτζάνι βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτετε στη γέμιση το μπέικον, το τυρί και τον μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Βήμα 4
Βάζετε από 2 κουτ. σούπας μίγματος σε κάθε υποδοχή της φόρμας. Προσεκτικά τοποθετείτε από 1 βραστό αβγό στο κέντρο κάθε υποδοχής και απογεμίζετε με το μίγμα που ετοιμάσατε, να καλυφθούν τα αβγά.
Βήμα 5
Ψήνετε τα muffins στο φούρνο για 20-25 λεπτά, να ροδίσουν. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.