Πεντανόστιμα κεκάκια για παρέα στον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας.
Υλικά
- 240γρ. αλεύρι
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- 3γρ. μαγειρική σόδα
- 2γρ. αλάτι
- 160γρ. ζάχαρη
- 60γρ. τρίμμα καρύδας
- 20γρ. ξύσμα από λεμόνι (από 2-3 ακέρωτα λεμόνια)
- 2 αβγά
- 100γρ. βούτυρο λιωμένο
- 225γρ. γιαούρτι
- 50γρ. καρύδα σε τρίμμα
- 50γρ. μαύρη ζάχαρη
- 80γρ. καρύδια τριμμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετείτε όλα τα υλικά του μίγματος σε ένα μίξερ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βήμα 2
Μοιράζετε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφιν ή σε φορμάκια μιας χρήσεως χάρτινα, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 2/3, και ψήνετε στους 180°C μέχρι το σημείο που θα καρφώσετε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγαίνει στεγνό, για 30 λεπτά περίπου.Βήμα 3
Αναμιγνύετε τη μαύρη ζάχαρη με την καρύδα και τα τριμμένα καρύδια.Βήμα 4
Ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσουν λίγο, βγάζετε τα μάφιν από τις φόρμες τους ή τα αφήνετε στα χάρτινα φορμάκια και τα πασπαλίζετε με το μίγμα της μαύρης ζάχαρης που έχετε ετοιμάσει.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey