MUFFINS-KAFE-ME-KARAMELES
clock icon
40'

Muffins με άρωμα καφέ γεμιστά με καραμέλες

Υλικά

  • 120γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 200γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
  • 100γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 12 καραμέλες γάλακτος

Απίστευτα λαχταριστά muffins με καραμέλες, που συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας, μιας και έχουν και αυτά άρωμα καφέ και θα σας ενθουσιάσουν με την γλυκιά έκπληξη που κρύβουν στο εσωτερικό τους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, διαλύετε μέσα τον καφέ και αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι.
Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτετε το γάλα (κρύο) και το μίγμα αλευριού. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα σε φόρμα για muffins με 12 υποδοχές (βουτυρωμένες) ή σε αλουμινένια ατομικά φορμάκια μίας χρήσης. Βυθίζετε στο καθένα από μία καραμέλα γάλακτος (χωρίς να φτάσετε στον πάτο) και ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20 λεπτά.
Τα βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Σιμόνη Καφίρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, διαλύετε μέσα τον καφέ και αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι.

Βήμα 2

Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτετε το γάλα (κρύο) και το μίγμα αλευριού. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 3

Μοιράζετε το μίγμα σε φόρμα για muffins με 12 υποδοχές (βουτυρωμένες) ή σε αλουμινένια ατομικά φορμάκια μίας χρήσης. Βυθίζετε στο καθένα από μία καραμέλα γάλακτος (χωρίς να φτάσετε στον πάτο) και ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20 λεπτά.

Βήμα 4

Τα βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Σιμόνη Καφίρη