Λαχταριστά και αφράτα muffins, με άρωμα λεμονιού και πλούσια κρέμα τυριού. Θα τα απολαύσετε το πρωί με τον καφέ σας και το απόγευμα με ένα ρόφημα.
Για τα muffins: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε την ανάδευση μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε με τη σειρά το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Μοιράζετε το μίγμα σε αντικολλητικές φόρμες για muffins και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε τα muffins να κρυώσουν πριν τα γαρνίρετε.
Για την επικάλυψη: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε με το σύρμα να αφρατέψει ελαφρώς το μίγμα.
Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ της αρεσκείας σας και γαρνίρετε την κορυφή των muffins. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμόνι και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα muffins: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε την ανάδευση μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Βήμα 2
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε με τη σειρά το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Βήμα 3
Μοιράζετε το μίγμα σε αντικολλητικές φόρμες για muffins και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε τα muffins να κρυώσουν πριν τα γαρνίρετε.
Βήμα 4
Για την επικάλυψη: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε με το σύρμα να αφρατέψει ελαφρώς το μίγμα.
Βήμα 5
Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ της αρεσκείας σας και γαρνίρετε την κορυφή των muffins. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμόνι και σερβίρετε.