Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει τη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες που σιγομαγειρεύονται στο φούρνο και γίνονται ζουμερές και πεντανόστιμες!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC στον αέρα και παράλληλα ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, το αλατοπιπερώνετε και το τσιγαρίζετε ολόκληρο περιμετρικά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρείτε από το τηγάνι.
Σε ένα ταψί προσθέτετε το ξίδι, το κρασί, τα φύλλα δάφνης, τη μουστάρδα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα. Ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και το πράσο και τοποθετείτε από πάνω το κρέας. Κλείνετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 3 ώρες.
Δυναμώνετε στη συνέχεια το φούρνο στους 180οC και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί. Ψήνετε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC στον αέρα και παράλληλα ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 2
Ρίχνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, το αλατοπιπερώνετε και το τσιγαρίζετε ολόκληρο περιμετρικά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρείτε από το τηγάνι.
Βήμα 3
Σε ένα ταψί προσθέτετε το ξίδι, το κρασί, τα φύλλα δάφνης, τη μουστάρδα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα. Ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και το πράσο και τοποθετείτε από πάνω το κρέας. Κλείνετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 3 ώρες.
Βήμα 4
Δυναμώνετε στη συνέχεια το φούρνο στους 180οC και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί. Ψήνετε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.