Ένα ξεχωριστό ορεκτικό με θαλασσινή γεύση και σχήμα ψαριού που το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ιδανικό για τα επίσημα τραπέζια σας, όπως τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Υλικά
- 350γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας
- 4 φύλλα σολομό καπνιστό
- 3 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη
- 6 αγγουράκια τουρσί
- 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λεμόνι
- λίγο πιπέρι
- 1-2 αβγά, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 καρότο, βρασμένο και κομμένο σε ροδέλες
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ελέγχετε τα φιλέτα της καπνιστής πέστροφας και πετάτε όλα τα κοκαλάκια. Τα λιώνετε ελαφρά με το χέρι σας και τα βάζετε σ’ ένα μπολ. Ρίχνετε μέσα την ξαρμυρισμένη κάπαρη και τα τρία αγγουράκια τουρσί. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μπόλικο πιπέρι.Βήμα 2
Βάζετε το μίγμα στο μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας χοντροκομμένος πολτός. Τον αδειάζετε μέσα σ’ ένα μπολ, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Παίρνετε μια φόρμα σε σχήμα ψαριού και την ντύνετε εσωτερικά με τα φύλλα του καπνιστού σολομού αφήνοντας να εξέχουν από τη φόρμα. Αδειάζετε μέσα τη μους πέστροφας πιέζοντας μ’ ένα κουτάλι για να πάει παντού, γυρίζετε τα φύλλα του καπνιστού σολομού να σκεπάσουν τη μους και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.Βήμα 4
Ξεφορμάρετε σε οβάλ πιατέλα και διακοσμείτε με τα υπόλοιπα αγγουράκια τουρσί, το βραστό καρότο και τα βραστά αβγά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb