Mousse Karpouziou

Υλικά

  • 700 γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένο
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • παστεριωμένο ασπράδι από 2 αυγά
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 φύλλα μέντας, για το γαρνίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο, για το γαρνίρισμα

Αυτή η ελαφριά μους καρπουζιού μπορεί να σερβιριστεί τόσο στα καθημερινά, όσο και στα επίσημα τραπέζια. Τα φύλλα μέντας αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς.

Ρίχνουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με τον πολτό του καρπουζιού. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνα που την έχουμε στραγγίξει καλά με τα χέρια μας και την αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο μείγμα ωσότου λιώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού με μίξερ χειρός μέχρι να κάνουμε μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε το γιαούρτι αναμειγνύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Μοιράζου με το μείγμα σε ατομικά μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για να σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα φυλλαράκια μέντας και τον παπαρουνόσπορο και απολαμβάνουμε.

Styling: Τζάννης Σιφναίος - Food Styling: Μ. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: StudioM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με τον πολτό του καρπουζιού. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνα που την έχουμε στραγγίξει καλά με τα χέρια μας και την αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο μείγμα ωσότου λιώσει.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού με μίξερ χειρός μέχρι να κάνουμε μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε το γιαούρτι αναμειγνύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Μοιράζου με το μείγμα σε ατομικά μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βήμα 4

Για να σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα φυλλαράκια μέντας και τον παπαρουνόσπορο και απολαμβάνουμε.

Styling: Τζάννης Σιφναίος - Food Styling: Μ. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: StudioM