Δροσιστική, ανάλαφρη, γλυκιά. Έτσι ακριβώς είναι η μους γιαουρτιού που ετοιμάζουμε σήμερα με προιόντα Arla. Το ιδανικό γλυκό για την απογευματινή λιγούρα.
Υλικά
- Μερίδες: 6
- 500 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 100 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί (με μαλακές κορυφές)
- 8 γρ. ζελατίνη
- 15 ml νερό
- 120 γρ. μέλι ανθέων, ελαφρώς ζεσταμένο να αραιώσει η σύστασή του
- 75 ml χυμό λεμονιού
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 1/4 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα + μερικά ολόκληρα για το σερβίρισμα
- μπισκοτάκια αμυγδάλου βουτηγμένα σε σοκολάτα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε σε ένα πιατάκι 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με την Arla Κρέμα Γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ με κρύο νερό ρίχνουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μαλακώσει για 1΄-2΄.
Βήμα 3
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε τα 15 ml νερό. Σουρώνουμε τη ζελατίνη και τη μεταφέρουμε στο
κατσαρολάκι με το νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βήμα 4
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το περιεχόμενό του στο μπολ με το υπόλοιπο γιαούρτι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ενσωματώνουμε και τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου.
Βήμα 5
Τέλος, προσθέτουμε το μέλι το οποίο έχουμε ανακατέψει καλά με τον χυμό λεμονιού.
Βήμα 6
Όταν είναι έτοιμη η μους, τη μεταφέρουμε σε ποτήρια. Τη γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου και κατόπιν την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σφίξει.