ragou_mosxaraki_1
clock icon
3:15'

Μοσχαράκι ραγού με χυλοπίτες

Υλικά

  • 1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια, κομμένη σε 8 κομμάτια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά καρότα, σε μικρούς κύβους
  • 3-4 στικ σέλερυ, σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρούς κύβους
  • 2 κoυτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ
  • 1½ φλιτζάνι ζωμό ή νερό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας Flavorits The Boost ή 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά + 1 κουτ.γλυκού ρίγανη + ½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 συσκευσία χυλοπίτες ή παπαρδέλες ή άλλο ζυμαρικό
  • γραβιέρα για το σερβίρισμα
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Το μοσχαράκι ραγού αναμειγνύεται με τις χυλοπίτες και δημιουργεί ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε στο τέλος να βάλετε λίγο γραβιέρα και μαϊντανό.

Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε μία μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, βάζετε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας, να πάρει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές και στη συνέχεια το βγάζετε από την κατσαρόλα.
Ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα το κρέας και προσθέτετε τον πελτέ, ανακατεύοντας καλά.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Προσθέτετε τη ντομάτα, το ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το μέλι και τη 1 κουτ. σούπας Flavorits The Boost.
Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζετε για περίπου 2-2,5 ώρες με μισόκλειστο καπάκι. Στη συνέχεια, αφού το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά, το αφαιρείτε προσωρινά από την κατσαρόλα και με δύο πιρούνια «μαδάτε» το κρέας και το επαναφέρετε στην κατσαρόλα.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα χωρίς το καπάκι πλέον για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα αρχίζει να δένει.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτετε από πάνω ραγού, πασπαλίζετε με γραβιέρα και μαϊντανό και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε μία μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, βάζετε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας, να πάρει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές και στη συνέχεια το βγάζετε από την κατσαρόλα.

Βήμα 2

Ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα το κρέας και προσθέτετε τον πελτέ, ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 3

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Προσθέτετε τη ντομάτα, το ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το μέλι και τη 1 κουτ. σούπας Flavorits The Boost.

Βήμα 4

Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζετε για περίπου 2-2,5 ώρες με μισόκλειστο καπάκι. Στη συνέχεια, αφού το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά, το αφαιρείτε προσωρινά από την κατσαρόλα και με δύο πιρούνια «μαδάτε» το κρέας και το επαναφέρετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 5

Συνεχίζετε το μαγείρεμα χωρίς το καπάκι πλέον για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα αρχίζει να δένει.

Βήμα 6

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτετε από πάνω ραγού, πασπαλίζετε με γραβιέρα και μαϊντανό και σερβίρετε.