keftedakia me patates-anoigma
clock icon
30'

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές

Υλικά

  • Μερίδες: 4-6
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα (ή ό,τι επιθυμείτε)
  • 100 γρ. ψωμί τοστ χωρίς την κόρα, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 2 αυγά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη
  • 1 γεμάτη πρέζα ανθό αλατιού
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας νερό κρύο
  • πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα
  • Για το τηγάνισμα

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. αλεύρι

Tips

  • Το 20% του κιμά να είναι λίπος και να είναι περασμένο μία φορά από τη μηχανή. Έτσι τα κεφτεδάκια θα βγουν πιο αφράτα και ζουμερά.

Φτιάχνουμε τους αγαπημένους μας τηγανητούς κεφτέδες και τους συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.

Σε μια μεγάλη μπασίνα ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να βγουν όλες οι γεύσεις των υλικών. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γεμάτο κατά το 1/3 σε ύψος με ελαιόλαδο.

Παράλληλα, πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ., τους αλευρώνουμε καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τους απ’ όλες τις πλευρές. Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια τους.
Τους σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα αν θέλουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη μπασίνα ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να βγουν όλες οι γεύσεις των υλικών. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γεμάτο κατά το 1/3 σε ύψος με ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Παράλληλα, πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ., τους αλευρώνουμε καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τους απ’ όλες τις πλευρές. Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια τους.
Τους σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα αν θέλουμε.