Pita-Swordfish1
clock icon
40'

Μίνι τορτίγιες με ξιφία, πιπεριές και κρεμμύδι

Υλικά

  • Μερίδες: 10
  • Για τον ξιφία

  • 300 γρ. ξιφία φιλέτο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτή καπνιστή πάπρικα
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • Για τις πιπεριές

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 10 mini wraps (μίνι τορτίγιες)
  • 1 μέτρια προς μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι

Ετοιμάζουμε ένα γευστικό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι σε μίνι τορτίγιες με ξιφία, σοταρισμένες πιπεριές και αρωματικά μπαχαρικά

Πιπεριές: Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο.

Ξιφίας: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, βάζουμε τα φιλέτα ξιφία αλατοπιπερωμένα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε την πάπρικα και το κύμινο στο τηγάνι και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 1΄ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τον ξιφία, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε με πιρούνι.

Λαδώνουμε ελαφρώς και αλατοπιπερώνουμε τις μίνι τορτίγιες. Τις ψήνουμε σε τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Μοιράζουμε τον ξιφία στις τορτίγιες, προσθέτουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατίζουμε και ραντίζουμε με σταγόνες λεμόνι.

Φωτογραφίες - Food styling: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πιπεριές: Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Ξιφίας: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, βάζουμε τα φιλέτα ξιφία αλατοπιπερωμένα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την πάπρικα και το κύμινο στο τηγάνι και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 1΄ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.

Βήμα 4

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τον ξιφία, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε με πιρούνι.

Βήμα 5

Λαδώνουμε ελαφρώς και αλατοπιπερώνουμε τις μίνι τορτίγιες. Τις ψήνουμε σε τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Μοιράζουμε τον ξιφία στις τορτίγιες, προσθέτουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατίζουμε και ραντίζουμε με σταγόνες λεμόνι.

Φωτογραφίες - Food styling: Εύα Μονοχάρη