Arla_Mini_Burgers
clock icon
60'

Mini burger με πατάτες jacket

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τα μπιφτέκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, διπλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπας Arla Mozzarella τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 6 φέτες τυρί Arla Havarti light
  • 6 ψωμάκια στρογγυλά για μίνι μπέργκερ
  • μουστάρδα, κέτσαπ
  • 4 φύλλα μαρούλι χοντροκομμένο
  • 6 μικρές ροδέλες ντομάτας
  • Πατάτες Jacket

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 100 γρ. Arla Mozzarella, τριμμένη + 50 γρ. επιπλέον
  • 50 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 100 ml Arla Κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 5 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας Lurpak Soft ανάλατο, λιωμένο
  • αλάτι

Τα αγαπημένα μπέργκερ, σε μίνι εκδοχή για να χωράνε στο ταπεράκι της σχολικής τσάντας, που φτιάχνουμε με προϊόντα Arla. Συνοδεύουμε με πατάτες jacket σαλάτα λάχανο καρότο.

Μπιφτέκια: Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε και ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το σοταρισμένο κρεμμύδι, το τυρί Arla Mozzarella την κέτσαπ, το μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι. Τον χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και τον πλάθουμε σε απλωτά μπιφτέκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα περίπου.

Λαδώνουμε και ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι γκριλιέρα. Ψήνουμε τα  μπιφτέκια στο τηγάνι για 15΄-20΄ γυρίζοντάς τα 2-3 φορές με μια σπάτουλα. Πάνω από κάθε μπιφτέκι ακουμπάμε από μία φέτα τυρί Arla Havarti light και αφήνουμε να λιώσει ελαφρώς.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για 2΄-3΄ στο γκριλ. Αλείφουμε τις βάσεις τους με μουστάρδα και το πάνω μέρος με λίγο κέτσαπ. Μοιράζουμε και στα 6 από λίγο μαρούλι, τοποθετούμε από πάνω τα μπιφτέκια, γαρνίρουμε με ντομάτα και κλείνουμε με τα καπάκια τους.

Πατάτες Jacket: Βράζουμε προσεκτικά τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να τρυπιούνται εύκολα μέχρι το κέντρο με ένα μαχαίρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και, όταν κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τις πιάσουμε με τα χέρια, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση, αδειάζουμε τα 2/3 από το εσωτερικό τους σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, την Arla Κρέμα Γάλακτος, τη γαλοπούλα και τον μαϊντανό.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τις αλείφουμε εξωτερικά και εσωτερικά με το λιωμένο Lurpak Soft.

Γεμίζουμε το εσωτερικό κάθε πατάτας με το μείγμα, τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη Arla Mozzarella και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σαλάτα λάχανο καρότο: Ανακατεύουμε 2 χούφτες λάχανο τριμμένο, 1 μέτριο καρότο τριμμένο, λίγο αλάτι, λίγο ξίδι ή λεμόνι και 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο.
Φρούτο: Ακτινίδιο

Διαδικασία

Βήμα 1

Μπιφτέκια: Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα.

Βήμα 2

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε και ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το σοταρισμένο κρεμμύδι, το τυρί Arla Mozzarella την κέτσαπ, το μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι. Τον χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και τον πλάθουμε σε απλωτά μπιφτέκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα περίπου.

Βήμα 3

Λαδώνουμε και ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι γκριλιέρα. Ψήνουμε τα  μπιφτέκια στο τηγάνι για 15΄-20΄ γυρίζοντάς τα 2-3 φορές με μια σπάτουλα. Πάνω από κάθε μπιφτέκι ακουμπάμε από μία φέτα τυρί Arla Havarti light και αφήνουμε να λιώσει ελαφρώς.

Βήμα 4

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για 2΄-3΄ στο γκριλ. Αλείφουμε τις βάσεις τους με μουστάρδα και το πάνω μέρος με λίγο κέτσαπ. Μοιράζουμε και στα 6 από λίγο μαρούλι, τοποθετούμε από πάνω τα μπιφτέκια, γαρνίρουμε με ντομάτα και κλείνουμε με τα καπάκια τους.

Βήμα 5

Πατάτες Jacket: Βράζουμε προσεκτικά τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να τρυπιούνται εύκολα μέχρι το κέντρο με ένα μαχαίρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και, όταν κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τις πιάσουμε με τα χέρια, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση, αδειάζουμε τα 2/3 από το εσωτερικό τους σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, την Arla Κρέμα Γάλακτος, τη γαλοπούλα και τον μαϊντανό.

Βήμα 6

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τις αλείφουμε εξωτερικά και εσωτερικά με το λιωμένο Lurpak Soft.

Βήμα 7

Γεμίζουμε το εσωτερικό κάθε πατάτας με το μείγμα, τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη Arla Mozzarella και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βήμα 8

Σαλάτα λάχανο καρότο: Ανακατεύουμε 2 χούφτες λάχανο τριμμένο, 1 μέτριο καρότο τριμμένο, λίγο αλάτι, λίγο ξίδι ή λεμόνι και 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο.
Φρούτο: Ακτινίδιο