Το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό σε μια εναλλακτική πανεύκολη εκδοχή.
Υλικά
- 6-8 μήλα
- 150 γρ. σταφίδες ξανθές
- 2 ξυλάκια κανέλα
- Για το κραμπλ:
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ή αμυγδαλο), τριμμένο σε σκόνη
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια. Τα βράζουμε για 10 λεπτά μαζί με τα ξυλάκια κανέλας και τα σουρώνουμε.
Βήμα 2
Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας, απλώνουμε τα μήλα σε ένα πυρέξ και τα ανακατεύουμε με τις σταφίδες.
Βήμα 3
Κραμπλ: Ανακατώνουμε όλα τα υλικά μαζί, και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τρίβουμε την ζύμη πάνω από τα μήλα.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30-40 λεπτά έως ότου πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα.