halvas-olympos-anoigma
clock icon
35'

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι Όλυμπος

Υλικά

  • 1.500γρ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 200γρ. ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι, πιπέρι
  • πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Tips

  • Για πιο ελαφριά γεύση ψήνετε το σκόρδο με τη φλούδα του και μετά το πολτοποιείτε.

Με την ξεχωριστή γεύση της μελιτζάνας, αυτή η σαλάτα είναι ένα ένα για το σαρακοστιανό τραπέζι και όχι μόνο. Θα την ετοιμάσετε με ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους γυρίζοντάς τες όποτε χρειάζεται. Εναλλακτικά τρυπάτε την καθεμιά σε 2-3 σημεία με πιρούνι και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να καψαλιστούν.
Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και αφαιρείτε προσεκτικά την καψαλισμένη εξωτερική φλούδα.
Παίρνετε την ψημένη σάρκα με κουτάλι και τη μεταφέρετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε μέσα το σκόρδο λιωμένο, το ταχίνι, αλάτι πιπέρι και χυμό λεμονιού σύμφωνα με τη γεύση σας.
Αφού κρυώσει η μελιτσανοσαλάτα τη σερβίρετε στο τραπέζι μαζί με ψημένες αραβικές πιτούλες, ή ψωμί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους γυρίζοντάς τες όποτε χρειάζεται. Εναλλακτικά τρυπάτε την καθεμιά σε 2-3 σημεία με πιρούνι και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να καψαλιστούν.

Βήμα 2

Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και αφαιρείτε προσεκτικά την καψαλισμένη εξωτερική φλούδα.

Βήμα 3

Παίρνετε την ψημένη σάρκα με κουτάλι και τη μεταφέρετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε μέσα το σκόρδο λιωμένο, το ταχίνι, αλάτι πιπέρι και χυμό λεμονιού σύμφωνα με τη γεύση σας.

Βήμα 4

Αφού κρυώσει η μελιτσανοσαλάτα τη σερβίρετε στο τραπέζι μαζί με ψημένες αραβικές πιτούλες, ή ψωμί.