Μικρά μπαστουνάκια από γέμιση μελιτζάνας, γραβιέρας και καρυδιού.
Υλικά
- 300γρ. χοντρά φύλλα για πίτες
- 2 μελιτζάνες μέτριες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες σε 2-3 σημεία και τις κόβετε σε λεπτές στενόμακρες λωρίδες, περίπου 2 Χ 12 εκ. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.Βήμα 2
Ανακατεύετε μαζί τη γραβιέρα, το μαϊντανό, τα καρύδια, τον κόλιανδρο και λίγο αλάτι και πιπέρι.Βήμα 3
Κόβετε όλα τα φύλλα κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς στα 3 (περίπου 15 εκ. πλάτος).Βήμα 4
Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα και τα αλείφετε με λάδι. Τοποθετείτε στην κάτω άκρη μία λωρίδα μελιτζάνας και ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα της γραβιέρας. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα ώστε να σχηματιστεί ένα μπαστουνάκι.Βήμα 5
Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βρέχετε τα μπαστουνάκια με λίγο νερό και ρίχνετε από πάνω σουσάμι. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Βήμα 6
Παραλλαγή: Μπορείτε να φτιάξετε τα μπαστουνάκια με γέμιση κιμά. Σοτάρετε με λάδι 150γρ. κιμά και δύο κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτετε δύο κουταλιές σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς υγρά), αλάτι, πιπέρι, και λίγη κανέλλα και αφήνετε λίγο να κρυώσει το μίγμα. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί που λιώνει και τα ανακατεύετε. Συνεχίζετε τη διαδικασία όπως πιο πάνω.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Elena Jeffrey