Mauromatika_Tonos_Kapnistos_TRATA
clock icon
35'

Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο καπνιστό και μάραθο

Υλικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA (320 γρ.)
  • 500γρ. μαυρομάτικα ή κόκκινα φασόλια
  • ½ αγγούρι κομμένο σε κορδέλες
  • 1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
  • 150ml κρασί λευκό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι ένα πολύ υγιεινό και χορταστικό φαγητό και ταιριάζουν πολύ με ψάρι, γι αυτό και θα τα σερβίρετε με τόνο TRATA καπνιστό, που θα τους δώσει ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση.

Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα σουρώνετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το φινόκιο, τον μάραθο και ανακατεύετε. Σωτάρετε για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά.
Σπάτε τον TONO ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA σε μεγάλα κομμάτια, τον προσθέτετε στα σοταρισμένα μυρωδικά μαζί με τα μαυρομάτικα φασόλια και ανακατεύετε με προσοχή.
Αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρουρετε με αγγούρι (κορδέλες). Πασπαλίζετε με κολοκυθόσπορους, ροζ πιπέρι και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα σουρώνετε.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το φινόκιο, τον μάραθο και ανακατεύετε. Σωτάρετε για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά.

Βήμα 3

Σπάτε τον TONO ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA σε μεγάλα κομμάτια, τον προσθέτετε στα σοταρισμένα μυρωδικά μαζί με τα μαυρομάτικα φασόλια και ανακατεύετε με προσοχή.

Βήμα 4

Αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρουρετε με αγγούρι (κορδέλες). Πασπαλίζετε με κολοκυθόσπορους, ροζ πιπέρι και σερβίρετε.