Δροσερή και απολαυστική σαλάτα, που ταιριάζει πολύ δίπλα στο πασχαλινό αρνάκι ή κατσικάκι.
Υλικά
- 1 μαρούλι μεγάλο ή 2 μικρά, λεπτοκομμένα
- 3 αβγά βραστά, κομμένα στα τέσσερα
- 150γρ. κασέρι, σε κύβους
- 10 ελιές θρούμπες ή Καλαμών
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές (από βάζο) καλά στραγγισμένες, σε λωρίδες
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο χοντροτριμμένο
- 1 αραβική πίτα μεγάλη, αλειμμένη με λίγο ελαιόλαδο και κομμένη σε λωρίδες
- 3 αντζούγιες, σε κομματάκια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- κρόκο από 1 αβγό βρασμένο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Για τη βινεγκρέτ αντζούγιας
Διαδικασία
Βήμα 1
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζετε πάνω τις λαδωμένες λωρίδες της πίτας και τις ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά να γίνουν τραγανές. Αφήνετε να κρυώσουν.Βήμα 2
Πλένετε, στεγνώνετε κι ετοιμάζετε τα πράσινα σαλατικά (μαρούλι, κρεμμυδάκια και άνηθο) όπως περιγράφεται στα υλικά. Ύστερα τα ρίχνετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε το τριμμένο καρότο και τις λωρίδες της πιπεριάς. Ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε στη σαλάτα τα κυβάκια του τυριού, τα αβγά, τις ελιές και τις ψημένες λωρίδες της αραβικής πίτας. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb