clock icon
45'

Μαρκίζ σοκολάτας, μπεζέδες και βατόμουρα

Υλικά

Tips

  • Αφού αποψυχθεί, η μαρκίζ διατηρείται στο ψυγείο για 24 ώρες διαφορετικά κόβουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε ελάχιστα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων πριν το σερβίρισμα

Ένας γιορτινός κορμός ψυγείου με πλούσια γεύση σοκολάτας από κουβερτούρες ΙΟΝ.

Προετοιμάζουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ περίπου 24 εκ. καλύπτοντάς τη με μεμβράνη τροφίμων.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες με το βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.  Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη ώστε να πέσει η θερμοκρασία.

Ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας με μια σπάτουλα, φροντίζοντας να παραμείνει αφράτο. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Μισή ώρα πριν το σερβίρουμε, μεταφέρουμε τη μαρκίζ στο ψυγείο ώστε να μπορούμε να την κόψουμε εύκολα. Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε με μπεζέδες, κόκκινα φρούτα και τριμμένη κουβερτούρα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προετοιμάζουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ περίπου 24 εκ. καλύπτοντάς τη με μεμβράνη τροφίμων.

Βήμα 2

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες με το βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.  Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη ώστε να πέσει η θερμοκρασία.

Βήμα 3

Ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας με μια σπάτουλα, φροντίζοντας να παραμείνει αφράτο. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 5

Μισή ώρα πριν το σερβίρουμε, μεταφέρουμε τη μαρκίζ στο ψυγείο ώστε να μπορούμε να την κόψουμε εύκολα. Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε με μπεζέδες, κόκκινα φρούτα και τριμμένη κουβερτούρα.