shutterstock_112653197
clock icon
10'

Μαρινάδα με γεύση Μέσης Ανατολής για μοσχάρι κι αρνί

Υλικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα χαρίσα (μαροκινή πάστα κόκκινης πιπεριάς)
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρια κοπανημένα στο γουδί
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι

Μια μαρινάδα που θα δώσει ιδιαίτερη γευστική ένταση και ανατολίτικο «αέρα» στα κρεατικά σας. Δοκιμάστε τη ιδανικά με μοσχάρι ή αρνάκι.

Σ ένα μπολ ανακατεύετε τη τριμμένη ντομάτα με τη χαρίσα, το λιωμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε τις μπριζόλες και τις αλείφετε με μπόλικο λάδι και από τις 2 πλευρές.
Στη συνέχεια τις αλείφετε με το μίγμα της ντομάτας, τις πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το κοπανημένο ροζ πιπέρι. Αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες συνολικά, αναποδογυρίζοντας ενδιάμεσα το κρέας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σ ένα μπολ ανακατεύετε τη τριμμένη ντομάτα με τη χαρίσα, το λιωμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε τις μπριζόλες και τις αλείφετε με μπόλικο λάδι και από τις 2 πλευρές.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τις αλείφετε με το μίγμα της ντομάτας, τις πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το κοπανημένο ροζ πιπέρι. Αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες συνολικά, αναποδογυρίζοντας ενδιάμεσα το κρέας.