Μια μαρινάδα που θα δώσει ιδιαίτερη γευστική ένταση και ανατολίτικο «αέρα» στα κρεατικά σας. Δοκιμάστε τη ιδανικά με μοσχάρι ή αρνάκι.
Σ ένα μπολ ανακατεύετε τη τριμμένη ντομάτα με τη χαρίσα, το λιωμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε τις μπριζόλες και τις αλείφετε με μπόλικο λάδι και από τις 2 πλευρές.
Στη συνέχεια τις αλείφετε με το μίγμα της ντομάτας, τις πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το κοπανημένο ροζ πιπέρι. Αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες συνολικά, αναποδογυρίζοντας ενδιάμεσα το κρέας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σ ένα μπολ ανακατεύετε τη τριμμένη ντομάτα με τη χαρίσα, το λιωμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε τις μπριζόλες και τις αλείφετε με μπόλικο λάδι και από τις 2 πλευρές.
Βήμα 2
Στη συνέχεια τις αλείφετε με το μίγμα της ντομάτας, τις πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το κοπανημένο ροζ πιπέρι. Αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες συνολικά, αναποδογυρίζοντας ενδιάμεσα το κρέας.