Ένας μεζές κλασσικός και πάντα ευπρόσδεκτος. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μανούρι με άλλο τυρί της επιλογής σας όπως χαλούμι, φέτα, ταλαγάνι, γραβιέρα, μαστέλο.
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 250γρ. μανούρι
- 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 4 κουτ. γλυκού σουσάμι
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- λίγο θυμάρι για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και κόβετε το μανούρι σε τέσσερις φέτες μακρόστενες.Βήμα 2
Διπλώνετε το κάθε φύλλο κρούστας στη μέση και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε σε κάθε φύλλο από μία φέτα μανούρι και τα διπλώνετε σε πακετάκια.Βήμα 3
Αραδιάζετε τα πακετάκια σε ταψάκι, τα αλείφετε ξανά με βούτυρο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Σερβίρετε τα πακετάκια ζεστά σε τέσσερα πιάτα. Αναμιγνύετε το ξίδι με το μέλι να γίνουν σαν σιρόπι και περιχύνετε με αυτό τα πακετάκια. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με λίγο θυμάρι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb