Η γήινη γεύση των μανιταριών σε έναν από τους γευστικότερους τρόπους για να την απολαύσετε.
Υλικά
- 500γρ. μανιτάρια φρέσκα μικρά άσπρα ή πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 120γρ. κάστανα έτοιμα καθαρισμένα
- 600ml ζωμό κότας
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 3 - 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα γάλακτος, ωστόσο είναι το υλικό εκείνο που θα δώσει στη σούπα τη χαρακτηριστική λεία και βελούδινη υφή της.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει.Βήμα 2
Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα κάστανα.Βήμα 3
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, προσθέτετε το λάδι τρούφας και σερβίρετε.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή