Τα μανιτάρια στις πίτες δίνουν τη γεμάτη γήινη γεύση τους. Συμπληρώνουμε τη γέμιση με λίγο κρεμμύδι και πλούσια Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και έχουμε την απόλυτη πίτα που ταιριάζει και στα τραπέζια της γιορτής.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και ζυμώνετε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνετε το νερό σιγά-σιγά, έως ότου η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί, ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Για την ετοιμασία της γέμισης: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε τα μανιτάρια, ψιλοκομμένα, και σιγοβράζετε, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια από τη φωτιά και ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Αναμιγνύετε την έτοιμη μπεσαμέλ με τα μανιτάρια.
Χωρίζετε τη ζύμη στα 3 και ανοίγετε 3 φύλλα διαστάσεων 20x20 εκατοστά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα γέμισης και τοποθετείτε το επόμενο φύλλο. Τέλος, ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση, καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και βουτυρώνετε. Ψήνετε στους 170 °C αέρα για 45 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και ζυμώνετε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα.
Βήμα 2
Ρίχνετε το νερό σιγά-σιγά, έως ότου η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί, ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Βήμα 3
Για την ετοιμασία της γέμισης: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε τα μανιτάρια, ψιλοκομμένα, και σιγοβράζετε, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Βήμα 4
Αποσύρετε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια από τη φωτιά και ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Αναμιγνύετε την έτοιμη μπεσαμέλ με τα μανιτάρια.
Βήμα 5
Χωρίζετε τη ζύμη στα 3 και ανοίγετε 3 φύλλα διαστάσεων 20x20 εκατοστά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα γέμισης και τοποθετείτε το επόμενο φύλλο. Τέλος, ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση, καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και βουτυρώνετε. Ψήνετε στους 170 °C αέρα για 45 λεπτά.