Ένα ξεχωριστό στιφάδο που αντί για κρέας γίνεται με διάφορα μανιτάρια. Το σπανάκι και τα μαυρομάτικα φασόλια δίνουν στο φαγητό ακόμη πιο πλούσια γεύση.
Κόβετε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια του στιφάδο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το θυμάρι, τις ντομάτες, την κανέλα, τη δάφνη και το μπαχάρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Σβήνετε με το κρασί και το ξίδι, αφήνετε να εξατμιστούν και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, το σπανάκι, τα μαυρομάτικα, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για περίπου 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ψηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Αφαιρείτε το ξύλο κανέλας και το φύλλο δάφνης και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια του στιφάδο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέτετε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το θυμάρι, τις ντομάτες, την κανέλα, τη δάφνη και το μπαχάρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Βήμα 4
Σβήνετε με το κρασί και το ξίδι, αφήνετε να εξατμιστούν και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, το σπανάκι, τα μαυρομάτικα, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για περίπου 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ψηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Αφαιρείτε το ξύλο κανέλας και το φύλλο δάφνης και σερβίρετε.