Τα μανιτάρια ραγού είναι ένα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς, που θα απολαύσετε και μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα

Υλικά
- 600 γρ. διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, αγαρικά κ.λπ.)
- 40 γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 πράσο, το λευκό μέρος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 150 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ½ φλιτζ. πασάτα ντομάτας
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα άλλα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια, τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε το πράσο και το σκόρδο.
Βήμα 2
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τα χοντροκομμένα μανιτάρια λίγα λίγα για να προλαβαίνουν να αποβάλουν την υγρασία τους. Συνεχίζουμε με τα βασιλομανίταρα, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε την πασάτα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε για 2΄ ακόμη σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή: Μαρία Διακάτου — Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη