Τα μανιτάρια αν τα γεμίσετε μπορούν να κάνουν ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό ορεκτικό για τα επίσημα τραπέζια.
Υλικά
- 24 μεγάλα μανιτάρια (καμπανούλες)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης πλυμένη, καθαρισμένη
- 1 πιπεριά πράσινη πλυμένη, καθαρισμένη
- 1 πιπεριά κίτρινη πλυμένη, καθαρισμένη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο
- 250γρ. τυρί κρέμα
- 1 αβγό
- 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν
- λίγη γαλέτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα απλώνετε σε ένα ταψί.Βήμα 2
Σε ένα τηγανάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Μόλις μυρίσουν καλά αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε λίγο πιπέρι. Τα αφήνετε να κρυώσουν.Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το αβγό και το εστραγκόν. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές ρίχνετε μέσα τις πιπεριές. Ανακατεύετε και με το μίγμα γεμίζετε τα μανιτάρια.Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πασπαλίζετε τα μανιτάρια με τριμμένη γαλέτα και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα γεμιστά μανιτάρια αμέσως, όσο είναι ζεστά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb