malako biskoto mikri
clock icon
30'

Μαλακό μπισκότο “brownie” γίγας με παγωτό βανίλια

Υλικά

  • 180 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 170 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 5 γρ. εσάνς βανίλιας
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. σοκολάτα γεμιστή με κρέμα φράουλα, ψιλοκομμένη
  • παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Ακόμα και σε μέγεθος γίγας δεν το χορταίνεις αυτό το brownie με τη σοκολατένια λάβα που προτείνει ο Λάμπρος Βακιάρος. Σερβίρεται με παγωτό αλλά δεν θα μείνει. Θα το έχουμε τελειώσει μόνο του.

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει για 20-25 λεπτά ή μεταφέρουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε συμπληρώνοντας τη βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το αλάτι και στο τέλος, τη σοκολάτα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μαντεμένιο τηγάνι ή ένα μικρό πυρέξ και ψήνουμε στο φούρνο για 18-25 λεπτά, ανάλογα το σκεύος.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό. Θα σφίξει ελαφρά καθώς κρυώνει. Απολαμβάνουμε με παγωτό βανίλια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει για 20-25 λεπτά ή μεταφέρουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε συμπληρώνοντας τη βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το αλάτι και στο τέλος, τη σοκολάτα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μαντεμένιο τηγάνι ή ένα μικρό πυρέξ και ψήνουμε στο φούρνο για 18-25 λεπτά, ανάλογα το σκεύος.

Βήμα 3

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό. Θα σφίξει ελαφρά καθώς κρυώνει. Απολαμβάνουμε με παγωτό βανίλια.