Για ζυμαρικά που δεν λασπώνουν, δεν αρκεί να τηρείτε τους χρόνους βρασμού που αναγράφονται στις συσκευασίες. Το μυστικό κρύβεται στο σωστό βράσιμο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε 5 λίτρα νερό και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας αλάτι.
Ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο πακέτο. Εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για παστίτσιο ή γενικά να μπουν στο φούρνο 6 - 7 λεπτά είναι αρκετά. Εάν πρόκειται να τα σερβίρετε αμέσως συνήθως χρειάζονται 8 - 10 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό, τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, Τα ανακατεύετε προσεκτικά με 3 κουτ. σούπας λάδι ή βούτυρο, μέχρι να αλειφθούν καλά για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε 5 λίτρα νερό και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας αλάτι.
Βήμα 2
Ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο πακέτο. Εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για παστίτσιο ή γενικά να μπουν στο φούρνο 6 - 7 λεπτά είναι αρκετά. Εάν πρόκειται να τα σερβίρετε αμέσως συνήθως χρειάζονται 8 - 10 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό, τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, Τα ανακατεύετε προσεκτικά με 3 κουτ. σούπας λάδι ή βούτυρο, μέχρι να αλειφθούν καλά για να μην κολλάνε μεταξύ τους.