clock icon
35'

Μακαρονάδα σπεντζοφάι

Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές κέρατα
  • 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα τους ή 1 κοσνέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 λουκάνικα μοσχαρίσια σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο λινγκουίνι ή οποιαδήποτε άλλη pasta της επιλογής σας
  • φέτα για το σερβίρισμα

Tips

  • Τις πιπεριές τις βάζετε ολόκληρες με το κοτσανάκι τους. Αν σας ενοχλούν τα σπόρια, τα αφαιρείτε μαζί με το κοτσάνι προσεχτικά, χωρίς να χαλάσετε το σχήμα της πιπεριάς. Η καλύτερη πιπεριά γι'αυτό το φαγητό είναι η σκούρα μακρόστενη Κρήτης, που λέγεται και πάπρικα.
  • Νοστιμιά του δίνει και η μελιτζάνα σε ροδέλες που τηγανίζεται στην αρχή στο λάδι μαζί με τις πιπεριές.
  • Από τυράκι, αυτή η μακαρονάδα ζητάει μόνο σπασμένη φέτα που θα ρίξετε στο τέλος στο τηγάνι για να λιώσει.

Μετατρέπουμε το διάσημο σπεντζοφάι σε βάση για μία εύκολη και πεντανόστιμη μακαρονάδα,  η οποία γίνεται ακόμη πιο γρήγορα χάρη στις επαγωγικές εστίες της Electrolux EHL6540FOK που εξασφαλίζουν οικονομία και ασφάλεια στο μαγείρεμα.

Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν μαζί με το λουκάνικο. Με το χέρι ψιλοκόβετε όσο γίνεται πιο ψιλή τη ντομάτα και τη ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και αλάτι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα μακαρόνια, τη φέτα σπασμένη, ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε.

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν μαζί με το λουκάνικο. Με το χέρι ψιλοκόβετε όσο γίνεται πιο ψιλή τη ντομάτα και τη ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και αλάτι.

Βήμα 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της.

Βήμα 4

Προσθέτετε στο τηγάνι τα μακαρόνια, τη φέτα σπασμένη, ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και σερβίρετε.