Η πιο κλασική μακαρονάδα του ελληνικού τραπεζιού, με Melissa Μακαρόνια Σπαγγετίνι Νο7, για ξεχωριστούς μακαρονάδες.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, να γυαλίσει.
Ρίχνετε μέσα τον κιμά σε κομμάτια και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε καλά, να καβουρδιστεί ο κιμάς και να σπάσει σε μικρά κομματάκια. Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει.
Όταν κοντεύει να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κανέλα, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί και να πήξει η σάλτσα. Τον διατηρείτε ζεστό.
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνετε, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιατέλα, γαρνίρετε με κιμά και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, να γυαλίσει.
Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα τον κιμά σε κομμάτια και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε καλά, να καβουρδιστεί ο κιμάς και να σπάσει σε μικρά κομματάκια. Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει.
Βήμα 3
Όταν κοντεύει να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κανέλα, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί και να πήξει η σάλτσα. Τον διατηρείτε ζεστό.
Βήμα 5
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνετε, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιατέλα, γαρνίρετε με κιμά και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.