makaronada me kima
clock icon
50'

Μακαρονάδα με κιμά

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (κατά προτίμηση Νο6)
  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό αρωματικό
  • 1 κουτ. γλυκού μαυροπίπερο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι

Σ’ αυτήν τη μακαρονάδα το μυστικό και η τέχνη είναι στον κιμά, που θα καβουρδίσετε καλά και με υπομονή και θα αρωματίσετε με διάφορα μπαχαρικά. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο πιάτο!

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε καλά μέχρι να μοσχομυρίσει και να γυαλίσει.

Ρίχνουμε μέσα τον κιμά σε κομμάτια και με ξύλινη κουτάλα και με επιμονή και υπομονή αρχίζετε να ανακατεύουμε, μέχρι να καβουρδιστεί καλά ο κιμάς και να έχει διαλυθεί σε μικρά κομματάκια. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει.

Όταν κοντεύει να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το πιπέρι, την κανέλα, την πάπρικα και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει καλά, μέχρι να πήξει η σάλτσα, και τότε κλείνουμε τη φωτιά. Διατηρούμε τον κιμά ζεστό.

Σε μια σπαγγετιέρα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το σπαγγέτι για 7-9 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση τα μακαρόνια. Σουρώνουμε, ζεματίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο βούτυρο και σερβίρουμε τα μακαρόνια σε στρώσεις μέσα σε πιατέλα, εναλλάξ με κιμά και τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε καλά μέχρι να μοσχομυρίσει και να γυαλίσει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα τον κιμά σε κομμάτια και με ξύλινη κουτάλα και με επιμονή και υπομονή αρχίζετε να ανακατεύουμε, μέχρι να καβουρδιστεί καλά ο κιμάς και να έχει διαλυθεί σε μικρά κομματάκια. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει.

Βήμα 3

Όταν κοντεύει να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το πιπέρι, την κανέλα, την πάπρικα και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει καλά, μέχρι να πήξει η σάλτσα, και τότε κλείνουμε τη φωτιά. Διατηρούμε τον κιμά ζεστό.

Βήμα 4

Σε μια σπαγγετιέρα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το σπαγγέτι για 7-9 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση τα μακαρόνια. Σουρώνουμε, ζεματίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο βούτυρο και σερβίρουμε τα μακαρόνια σε στρώσεις μέσα σε πιατέλα, εναλλάξ με κιμά και τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena jeffrey