nikolaou_muffin rodakino1
clock icon
50'

Muffins με νιφάδες βρώμης και μήλα

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 200ml γάλα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο, κρυωμένο + λίγο επιπλέον
  • 4 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα, λιωμένα στο μπλέντερ ή 4 ροδάκινα ώριμα
  • 2 αβγά
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Υγιεινά κεκάκια με μπόλικο μήλο ή ροδάκινο, λίγη καστανή ζάχαρη και νιφάδες βρώμης. Είναι κατάλληλα για κολατσιό ή για συνοδευτικό του καφέ, θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτετε το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα λιωμένα μήλα, τα αβγά και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Αδειάζετε το μίγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφιν (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζετε το μίγμα εκεί. Ψήνετε τα κέικ για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτετε το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα λιωμένα μήλα, τα αβγά και τη βανίλια.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Αδειάζετε το μίγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφιν (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζετε το μίγμα εκεί. Ψήνετε τα κέικ για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή