Ο αγαπημένος συνδυασμός μπανάνα και κακάο γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός με βελούδινο Lurpak Soft σε αφράτα μάφιν.
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι μαλακό + επιπλέον για το σκεύος
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. κανέλα, σκόνη
- 20 γρ. κακάο, σκόνη
- 500 γρ. μπανάνες, λιωμένες
- 200 γρ. ζάχαρη demerara
- 200 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για το άλειμμα τους σκεύους
- 2 αυγά
- 50 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- 1 σφηνάκι λικέρ μπανάνα
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
- 80 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Για 14-16 κομμάτια
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το
κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, τις μπανάνες με τη ζάχαρη για 2΄-3΄ να αφρατέψουν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το λιωμένο Lurpak Soft, τα αυγά και την Arla Κρέμα Γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 3
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σε δόσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 4
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το λικέρ, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βήμα 5
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα με θήκες για μάφιν που έχουμε βουτυρώσει καλά, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20΄ περίπου.
Βήμα 6
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν για 5΄ και τα ξεφορμάρουμε. Τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.