muffin cacao anoigma
clock icon
45'

Μάφιν κακάο με μπανάνα και καρύδια

Υλικά

    Για 14-16 κομμάτια

  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό + επιπλέον για το σκεύος
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα, σκόνη
  • 20 γρ. κακάο, σκόνη
  • 500 γρ. μπανάνες, λιωμένες
  • 200 γρ. ζάχαρη demerara
  • 200 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για το άλειμμα τους σκεύους
  • 2 αυγά
  • 50 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 1 σφηνάκι λικέρ μπανάνα
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 80 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

Ο αγαπημένος συνδυασμός μπανάνα και κακάο γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός με βελούδινο Lurpak Soft σε αφράτα μάφιν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το
κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα,  τις μπανάνες με τη ζάχαρη για 2΄-3΄ να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το λιωμένο Lurpak Soft, τα αυγά και την Arla Κρέμα Γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σε δόσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το λικέρ, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα με θήκες για μάφιν που έχουμε βουτυρώσει καλά, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20΄ περίπου.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν για 5΄ και τα ξεφορμάρουμε. Τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το
κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα,  τις μπανάνες με τη ζάχαρη για 2΄-3΄ να αφρατέψουν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το λιωμένο Lurpak Soft, τα αυγά και την Arla Κρέμα Γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σε δόσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το λικέρ, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα με θήκες για μάφιν που έχουμε βουτυρώσει καλά, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20΄ περίπου.

Βήμα 6

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν για 5΄ και τα ξεφορμάρουμε. Τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.