Φέρνουμε τη διάσημη αμερικάνικη συνταγή στα δικά μας μέτρα, με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και ποικιλία ελληνικών τυριών.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, σε μπολ.
Προσθέτετε στη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ τα τυριά, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα αν χρησιμοποιήσετε. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην έτοιμη μπεσαμέλ και ανακατεύετε πολύ καλά. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να κοχλάσει η κρέμα του τυριού και να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια του.
Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό, όπως θα το βγάλετε από το φούρνο μαζί με το σκεύος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, σε μπολ.
Βήμα 3
Προσθέτετε στη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ τα τυριά, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα αν χρησιμοποιήσετε. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 4
Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην έτοιμη μπεσαμέλ και ανακατεύετε πολύ καλά. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να κοχλάσει η κρέμα του τυριού και να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια του.
Βήμα 5
Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό, όπως θα το βγάλετε από το φούρνο μαζί με το σκεύος.