squash Mac and cheese
clock icon
60'

Mac ‘n’ cheese

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό μικρό
  • 4 κουτ. της σούπας βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 750 ml γάλα εβαπορέ, ζεστό
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα αγγλική, σε σκόνη
  • 50 γρ. τσένταρ ωρίμανσης, σε κυβάκια
  • 50 γρ. γκούντα, σε κυβάκια
  • 120 γρ. Arla Mozzarella, τριμμένη, για το ψήσιμο
  • 100 γρ. Arla Pasta Gratinar, mix τριμμένων τυριών, για το ψήσιμο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το ψήσιμο

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • • 1 κουτ. της σούπας Βούτυρο Lurpak ανάλατο

Ζεστό, λαχταριστό, φθινοπωρινό. Αυτό το Mac ‘n’ Cheese με πλούσια γεύση και προϊόντα Arla θα το λατρέψετε!

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι al dente σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε.

Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Βούτυρο Lurpak και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με έναν αυγοδάρτη, μέχρι το αλεύρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το τσένταρ, το γκούντα, αλάτι και πιπέρι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πιρέξ και πασπαλίζουμε από πάνω με τα Arla Mozzarella και Arla Pasta Gratinar.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20'.

Για το ψήσιμο: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί του τοστ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το Βούτυρο Lurpak και σοτάρουμε το σκόρδο, το ψωμί για λίγο μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το μείγμα για το ψήσιμο. Ψήνουμε για άλλα 10' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι al dente σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Βούτυρο Lurpak και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με έναν αυγοδάρτη, μέχρι το αλεύρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το τσένταρ, το γκούντα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πιρέξ και πασπαλίζουμε από πάνω με τα Arla Mozzarella και Arla Pasta Gratinar.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20'.

Βήμα 6

Για το ψήσιμο: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί του τοστ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το Βούτυρο Lurpak και σοτάρουμε το σκόρδο, το ψωμί για λίγο μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 7

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το μείγμα για το ψήσιμο. Ψήνουμε για άλλα 10' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.