Αυτά τα μπισκοτένια μπαλάκια έχουν τριφτή ζύμη και μια καρδιά με 2 “μυστικά” -αμύγδαλο και λουκουμάκι. Λόγω λουκουμιού ταιριάζουν πολύ με ελληνικό καφέ, αλλά συνοδεύουν ωραία όλα τα ροφήματα.
Υλικά
- 10 λουκούμια μεγάλα, σκέτα ή αμυγδάλου
- ½ κιλό αλεύρι μαλακό
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 125ml κρασί λευκό
- 225ml σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
- μερικές σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
- 40 αμύγδαλα ολόκληρα, ασπρισμένα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για μερικά λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Βήμα 2
Ρίχνετε στο λάδι την εσάνς πικραμυγδάλου και, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το κρασί μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη.Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Κόβετε τα λουκούμια στα τέσσερα. Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγετε στην παλάμη σας, βάζετε στο κέντρο από ένα ολόκληρο αμύγδαλο και ¼ λουκουμιού, τα διπλώνετε και πλάθετε μπαλάκια.Βήμα 4
Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή το αλείφετε με ελαιόλαδο και αραδιάζετε μέσα τα λουκουμάτα. Βάζετε το ταψί και ψήνετε για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή