Λουκουμάδες, ένα γλυκό που αγαπάει όλη η Ελλάδα. Ετοιμάζουμε σπιτικούς, λαχταριστούς λουκουμάδες, τους γεμίζουμε με σοκολάτα και τους σερβίρουμε με μέλι και λιωμένη σοκολάτα. Σίγουρα όλοι θα τρέξουν για δεύτερη μερίδα.
Υλικά
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
- 500 γρ. γάλα
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά
- 30 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. αλάτι
- 520 γρ. αλεύρι φαρινάπ
- λίγο αραβοσιτέλαιο, για το τηγάνισμα
- λίγο μέλι, για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση
Για τους λουκουμάδες
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε τους
λουκουμάδες:
Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 3
Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την τυλίγουμε γύρω από ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας. Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τούς γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι και με λιωμένη σοκολάτα, αν επιθυμούμε
Styling: Κ. Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογράφιες: Studio M