Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό πιάτο, σίγουρα τα λουκάνικα με φιρίκια και μπίρα είναι μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.
Υλικά
- 500γρ. λουκάνικα λουκάνικα βόεια Αγροικία, σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 5 φιρίκια, κομμένα κυδωνάτα
- 1 πράσο, χοντροκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1½ κουτ. σούπας μέλι ανθέων γλυκάνθη
- 2 δαφνόφυλλα
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 250ml ξανθιά μπίρα ή μηλίτη
- 40γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με ολόκληρο σινάπι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φιρίκια και το πράσο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το θυμάρι, το μέλι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με την μπίρα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 8-10 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Βήμα 3
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και σερβίρουμε.