Μια πικάντικη συνταγή με λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά Μουτεβελής, που θα ζητήσει κάτι δροσερό και ελαφρώς αλκοολούχο να τη συνοδεύσει στο τραπέζι, όπως μια μπίρα.
Υλικά
- 4 λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά Μουτεβελής, κομμένα σε κύβους
- 3 κουτ. σούπας ρούμι λευκό
- 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα λουκάνικα σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι.Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα καρότα. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και βάζετε και τα σκόρδα να σοταριστούν για 1 λεπτό.Βήμα 3
Ξαναρίχνετε τα λουκάνικα, σβήνετε με το ρούμι και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.Βήμα 4
Στο μεταξύ ζεσταίνετε τα κόκκινα φασόλια σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με τα φασόλια.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey