Αυτά τα λινγκουίνι είναι μια εύκολη, αρωματική συνταγή με πλούσια γεύση. Μια συνταγή από την Αγάπη Μιχελή.
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
- 4 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 250 γρ. λινγκουίνι
- 1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. μπλε τυρί, τριμμένο
- 100 γρ. φουντούκια, σπασμένα
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και τις σκελίδες σκόρδου σε ένα ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα, αλάτι και θυμάρι. Ψήνουμε 25΄–30΄ μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν προτού τα στραγγίσουμε. Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
Βήμα 3
Όταν οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, πιέζουμε το σκόρδο να βγει από τη φλούδα και το βάζουμε μαζί με τις γλυκοπατάτες, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα σε μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία, βελούδινη κρέμα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με τριμμένο μπλε τυρί, σπασμένα φουντούκια, μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνταγή: Αγάπη Μιχελή
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη