ligouini small
clock icon
30'

Λιγκουίνι φαγόπυρου με dressing ταχίνι, λαχανικά και κάσιους

Υλικά

  • 600 γρ. νουντλς φαγόπυρου
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • 1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε στικς
  • 1 καρότο, κομμένο σε στικς
  • 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. κάσιους, καβουρδισμένα
  • Για το dressing ταχίνι
  • 70 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 2 λάιμ, τον χυμό
  • 30 ml ρυζόξιδο
  • λίγο ηλιέλαιο

Τα αγαπημένα λιγκουίνι φτιαγμένα από φαγόπυρο έχουν μια εντελώς ξεχωριστή γεύση. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης τα συνδυάζει με ψιλοκομμένα λαχανικά κι ένα αρωματικό dressing από ταχίνι που δίνει μια ιδιαίτερη γευστική νότα στο πιάτο.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και μόλις βράσουν τα κρυώνουμε σε νερό βρύσης. Στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα μαλάζουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα στραγγίζουμε.

Για να ετοιμάσουμε το dressing: Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε ηλιέλαιο σε μικρή συνεχόμενη ροή σαν κλωστή μέχρι να δέσει. Μόλις αποκτήσει την υφή μιας ρευστής μαγιονέζας είναι έτοιμο. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.

Ρίχνουμε τα νουντλς στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φύλλα κόλιανδρου και τα κάσιους χοντροσπασμένα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και μόλις βράσουν τα κρυώνουμε σε νερό βρύσης. Στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα μαλάζουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Για να ετοιμάσουμε το dressing: Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε ηλιέλαιο σε μικρή συνεχόμενη ροή σαν κλωστή μέχρι να δέσει. Μόλις αποκτήσει την υφή μιας ρευστής μαγιονέζας είναι έτοιμο. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα νουντλς στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φύλλα κόλιανδρου και τα κάσιους χοντροσπασμένα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M