Αν ζηλεύετε το τέλειο καλομαγειρεμένο λεμονάτο μοσχαράκι της ταβέρνας, αυτή είναι η συνταγή που αναζητάτε. Φυσικά σερβίρετε με τηγανητές πατάτες για ολοκληρωμένη απόλαυση!
Υλικά
- 1½ κιλό οσομπούκο από νεαρό μοσχάρι μαριναρισμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 400ml ζωμό κρέατος φρέσκο ή ψυγείου
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα + επιπλέον για το σοτάρισμα
- 3 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα 40ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ταυτόχρονα, σε δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε το μοσχάρι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με τον χυμό από το ένα λεμόνι.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα μπαχάρια, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και τον ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του, προσθέτετε τον χυμό από δύο λεμόνια. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες και μπόλικη σάλτσα.