Τα μανιτάρια ήρθαν να αντικαταστήσουν το κρέας στο ραγού, δίνοντας μια ανατρεπτική vegan λύση!
Υλικά
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια μικρά
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλωναράκι σέλερι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. γλυκού αλεύρι
- 50ml κρασί κόκκινο
- 250γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο φρέσκο
- 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 500γρ. λαζάνια έτοιμα, βρασμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Για περισσότερη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μανιτάρια που θα τα μουλιάσετε σε νερό και θα τα προσθέσετε και αυτά στο ραγού αντί για ζωμό λαχανικών.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση και τα ρίχνετε σε ένα μπολάκι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο και τα ρίχνετε στο μπολ με τα μανιτάρια.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα ντοματάκια, το ζωμό ζεστό, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Βήμα 4
Προτού σερβίρετε, ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα τα λαζάνια με 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα, τα μοιράζετε σε πιάτα και από πάνω περιχύνετε με το ραγού μανιταριών.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook