Το λάχανο έχει μια ιδιαίτερη παρουσία σε αυτό το ποντιακό πιάτο που «παντρεύει» διάφορες γεύσεις.
Υλικά
- 1 κιλό (περίπου) λάχανο μοβ ή λαχανίδες («χαμνά»), καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε μέτριες ροδέλες
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά αποξηραμένη, κόκκινη, καυτερή
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 2/3 φλιτζανιού λάδι
- 4 κουτ. σούπας καλό αγελαδινό βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το πλιγούρι με 2 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά ή μέχρι να πιει το νερό του.Βήμα 2
Σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο λάδι και προσθέτετε το λάχανο, το μαϊντανό, την πιπεριά ολόκληρη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν.Βήμα 3
Προσθέτετε το πλιγούρι, ανακατεύετε και σερβίρετε με ζεστό βούτυρο.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb