Το αγαπημένο μας φθινοπωρινό φρούτο στην πιο γλυκιά και απολαυστική εκδοχή του.
3:0'
Κυδώνια στον φούρνο με κρέμα γιαουρτιού, από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Υλικά
- Για 4-6 μερίδες
- 1 κιλό νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4-6 κυδώνια
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κλωναράκι βανίλιας
- 2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 φυλλαράκι δάφνης
- 2 γαρύφαλλα
- Για την κρέμα γιαουρτιού:
- 400 γρ. γιαούρτι 10% λιπαρά
- 50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Διαδικασία
Βήμα 1
Κυδώνια: Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας απαλά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα κυδώνια μέσα στο σιρόπι, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Βήμα 4
Βάζουμε τη σκεπασμένη κατσαρόλα μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στους 160-170°C για 2,5 ώρες. Ανά μία ώρα αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια.
Βήμα 5
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τον φούρνο, μεταφέρουμε τα κυδώνια σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Βήμα 6
Κρέμα γιαουρτιού: Ανακατεύουμε το μέλι με το γιαούρτι και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε πλάι στα κυδώνια.